Sunday, January 10, 2016

San Pedro Sula Varosnezes

Rafael reggel fel 9-re jott ertunk es mentunk San Pedro Sulaban korulnezni. San Pedro Sula majdnem 500 eves, de az utobbi evtizedekben leginkabb a bunozesrol es gyilkossagokrol szolt, leginkabb helyi banda es kabitoszer elosztas harcok miatt. Ennek ellenere ha az ember betartja a szabalyokat - este nem megy setalgatni es napkozben korultekinto - nem valoszinu hogy gond legyen.

Delelott megneztuk a tortetenelmi muzeumot, erdekes volt latni hogy mi tortent az elmult tobb ezer evben. Sok helyen ugy mutatjak be az oslakosokat mint vad barbarokat - de sok jel arra mutat hogy nem igy volt. Mar annak idejen kereskedtek es uzleteltek szomszedos nepekkel olyan dolgokkal es targyakkal mibol Nekik boven volt - cserebe olyanokert ami nem letezett. A forgalom a belvarosban viszonylag nyugodt - a kabelezes a Vietnami szintet uti :)

     
     
     

Delutan elindultunk Copanba, az ut bo negy oras volt - ez ido alatt majdnem 200 kilometert tettunk meg. Melindaval itt is beszeltuk hogy az utak minosege hasonlit Vietnamhoz, bar itt nem vezetnek olyan vadul. Ut kozben lehetett tapasztalni a szegenyseget, viszont abszolut nem ereztuk magunkat veszelyben az ut alatt.

     

Szallodank a kovetkezo 2 ejszakara a Hotel Marina Copan, nagyon szep es vadregenyes, bar nem tudjuk hogy mi koze van Marinahoz mivel a tenger es kikoto elegge messze van, valoszinuleg valakinek a nevehez kotodik :) Este megyunk setalni es vacsorazni, holnap pedig a Maya-i romokat nezzunk meg a kornyeken.

     

4 comments:

Marianne said...

erdekes hasonlosag a ket orszag kozott....

Unknown said...

Fire the cannons :)

Nicholas said...

Igen, meglepoen sok

Nicholas said...

Tried, but they wouldn't move :(