Tuesday, January 12, 2016

Macaw Mountain Madar Rezervatum

Ma reggel eloszor a Macaw Mountain madar parkba latogattunk el, az ido kisse borus, de abszolut nem volt hideg. A parkban is alig voltak, igy a helyi idegenvezetovel tobb mint egy orat toltottunk el. Elmeselte hogy ide csak adomanybol kapnak madarakat, illetve beteg madarakat fogadnak be - azzal a remennyel hogy majd egszer szabadon engedik oket.

Az egesz madarpark nagyon szep es rengeteg kulonbozo madar talalhato, a legnagyobb elmeny az volt amikor kulonbozo madarakat rank aggattak. A kormuket egesz jol belenk vajtak, de az ember ugy erezte mintha azert probalnanak vigyazni. Amikor mozgattuk az oklunket, akkor repdesetek a szanyukkal, nagyon aranyosak volt.

     
     
     

Delutan Graciasba tartottunk, utkozben megalltunk megnezni egy kave ultetvenyt, erdekes volt halgatni es nezni hogy keszul a kave. Megtudtuk a hosszu folyamatot, es azt is hogy minnel tovabb perzselik a vegen, annal erosebb lesz az ize, a koffein viszont egyre kevesebb. Utkozben Santa Rosa de Copan-ban is megalltunk (Copan tartomany fovarosa) - itt nem volt tul sok latniavlo, az eso is szemetelt, de megallapitottuk hogy a kabelezes itt is ugy mukudik mint San Pedro Sulaban.

     
     

Szallasunk Graciasban a Posadas de don Juan - a medences kertje nagyon szep. Itt csak egy ejszakat leszunk, holnap varosnezes es megyunk vissza San Pedro Sula-ba.

     

2 comments:

Marianne said...

micsoda elmeny - nagyon kulonleges madarak

Nicholas said...

Nagyon szepek voltak - egy masik pedig nagyon hangos!