Wednesday, July 27, 2011

Buvartanfolyam - masodik resz

Mult heti elso reszt letudva - a buvartanfolyam masodik resze tegnap volt, ezuttal egy kozeli toban - Echinger Weiher - voltak a merulesek. Az idojarassal nagy szerencsenk volt, az elmult napokban szinte mindig esett az eso - de tegnap ragyogoan sutott a nap. Ahoz hogy az ember szabadvizben is meruljon, termeszetesn elotte elmeleti viszgat is kell csinalni, amit vasarnap este sikeresen lettetem. A vizsga 50 kerdesbol allt, tobbnyire egyertelmuek voltak a kerdesek, de azert akadt par amivel megszenvedtem.

A toban telen is lehet buvarkodni - nagy minuszokba se fagy be - ennek koszonhetoen igen hideg a viz a to aljan. Ezert a "sapkat" is felvettuk es kesztyut is viseltunk, amiben a mozgas eleinte igen furcsa volt. A merulesek folyam megismeteltunk par fontosabb gyakorlatot amit a medenceben mult heten mar begyakoroltunk - egyik legnehezebb szamomra az volt amikor lekellett venni a szemuveget a to aljan es ugy kellett lelegezni egy percig, majd visszarakni es kiuriteni a vizet a szemuvegbol. A "sapkanak" koszonohetoen elso alkalommal nem sikerult tokeletesen felraknom - igy a szelen egy darabig mindig jott be a viz is folyton uriteni kellett. Radasul jo hideg is volt.....

A nap legelvezetesebb reszei a to felterkepzese volt, teljesen meglepodtem hogy milyen jok a latasi viszonyok. Az apro szemcsek miatt vakuval nem nagyon lehetett ertekelheto kepet csinalni. Viszon vaku nelkul es a vizalatti modban, a kepek teljesen tukrozik amit lattam. Szerencsre volt modunk par halat is latni buvarkodas kozben - az egyiket pedig sikerult is lencsevegre kapni - ugy fel meter hosszu lehetett. Sikerrel zarult a nap - a gyakoralti vizsga is sikerult, a hivatalos engedely par het ulva erkezik - addig egy ideiglenes papirom van :)

            
            

2 comments:

Marianne said...

Gratulalok, jo nagy szaja van annak a halnak..

Nicholas said...

Koszonom, szep nagy darab hal volt :)