Friday, January 21, 2011

Mekong Delta korutazas

Mekong Delta videk 2 orara van HCMC-tol, ugy 130 km - az folyo hossza 4,800 km es 6 orszagon megy keresztul. Helyenkent tobb kilometer szeles, a melysege pedig elerheti a 20 metert is. Reggel fel 9-kor indultunk, sikerult elintezni hogy a borondjeink a szallodaban maradjanak, igy csak egy kezit hoztunk magunkal 1 ejszakara.

Az elso kikototbol - Bao Dinh - indultunk egy rovid csonakos korutra. Utkozben lattuk a nagyker uszo piacot, altalaban mindegyik hajorol egy fajta arut arulnak. Elso allomasunk a mehkaptar volt, itt lehetett kigyot is fogni - majd kovetkezett a helyi kokusz/rizs cukorgyar. Erdekes volt nezzni ahogy minden keszul, leginkabb a pattogatott rizs tetszett amit egy nagy ustben forro homokon csinalnak.

A nap masodik felen atkeltunk tobb kissebb kanaloson is. Epp apaly fele tartott a viz, igy az egyik hajo sikeresen megfeneklett elottunk. Addig szerencsetlenkedtek, amig sikeresen keresztbefordult. Innentol kezdve kis dugo alakult ki - de erdekes modon senki se lett ideges es nem szidtak egymast. Szepen vartunk par orat hogy emelkedjen a viz - addig kokusztejet szolgaltak fel a fuggoagyban. A kesesnek koszonhetoen elegge keson ertuk el a helyi szallasunkat.

Szallasunk egy helyi csaladnal van a folyoparton, lassan teljesen sotet lesz es mi is segitunk majd a vacsora elkesziteseben :)

            
            

No comments: