Thursday, January 20, 2011

Ho Chi Minh City varosnezes

Ho Chi Minh City forgalamt nem igaza lehet korulirni – Hanoi-hoz kepest meg szornyubb. Talan abszolut kaosz a legjobb kifejezes. Itt is ugyan az a szabaly mukodik - hatarozottan, lassan egy egyenletesen kell atkelni az uttesten, a tobbiek meg szepen kikerulnek. HCMC – korabban Saigon – Vietnam legnepesebb varosa tobb mint 9 millio lakossal. Lee-tol azt is megtuduk hogy kb 5 millio robogo van a varosban. Eloszor a Haborus emlekek muzeumat neztuk meg, itt egy masik szogbol mutatjak be az amerikai haborut es kovetkezmenyet– elegge nyomaszto, igy nem is irok rola tobbet...

Az ugynevezett “Ujraegyesitesi palota” kovetkezett a haborus muzeum utan. A palota elodjet 1962-ben egy bombatamadas lerombolta, javitas helyett viszont inkabb az ujraepites mellett dontottek. Erdekes volt nezni a kulonbozo termeket es szobakat amiket meg a mai napig hasznaljak kulonbozo megbeszelesekre es fogadasokhoz. A pinceben termeszetesen bomba biztos hely van kialakitva, ami vedte annak idejen az akkori elnokot. A nap vegere maradt a Notre Dame katedralis es a foposta epulete.

Vacsorazni egy regi fonokommel voltunk – Bruce meg a "Toys R Us"-ban volt az uzletvezeto ugy 15 eve Sydneyben ahol 3 evet dolgoztam - harom eve lakik HCMC-ben. Nagyon hangulatos Vitnami etterembe mentunk, ismet finomkat ettunk. Holnap szokas szerint fel 9-kor indulunk tovabb, kovetkezik a Mekong Delta ahol megtapasztaljuk az igazi Vietnami tajat es eletet.

            
            
            

No comments: