Friday, January 14, 2011

Ha Long obol cseppko barlang + utazas Hue-ba

Reggel csodaszep latvany vart minket – bar nem sutott a nap es meg mindig paras volt a levego,de azert pazar volt a kilatas kabinunkbol. Apro csonakon jottek a helyiek hogy megprobaljak eladni kagyloikat, termeszetesen mi is vettunk egyet miutan lealkudtuk az arat. Reggeli utan kikottotunk a "meglepetes" cseppkobarlangnal. Az obolben mas hajok is voltak, nagyon  jol neztek ki a  felhuzott arbocokkal. A barlang bejarataig 146 lepcso vezetett elegge kacskaringos uton – nemelyik lepcsofok jo magas volt. A kilatas fentrol viszont nagyon pazar volt. A cseppkobarlang is nagyon szep – bar az Aggteleki szerintunk szebb. Megallapitasunk szerint ez mar nem fejlodik tovabb mivel tok szarazssag volt bent es semmi nedvesseg vagy paratartalom.

Ebedre svedasztalos bufe volt, szinte minden volt a kinaltban – meg omlettet is lehetett kerni. A helyi rudacskak es a gyumolcstal is nagyon finom volt. Egyedul az ital nem volt az arban, igy azt a vegen kellett fizetni. Masfel nap alatt sikeresen elittunk masfel milliot a helyi penzbol – kb 55€ - amit nem volt nehez osszehozni (koktelok kb 5€, sor 3€, viz 2€). Delutani kikotes utan az idegenvezetonk mar vart, es indultunk vissza a Hanoi-i repterre. Az ut visszafele kb 5 oras volt, ismet rengetek rizsfold mellett hajtottunk el. A vezetesi stilus az elmult napok alatt aboszolut nem valtozott, lattuk ahogy egy busz eloz meg egy egesz sort – mind ezt egy jobbos kanyarnal…. Utkozben megalltunk megnezni egy keramia gyarat – megnezztuk  ahogy kezzel gyartjak a kulonbozo kaspokat – majd egy szobor  gyarat par oraval kesobb ugyszinten utkozben. Termeszetesen mindket "latogatas" vegen van szuvenir bolt ahol megprobalnak mindent eladni.

A repterre 3 oraval indulas elott erkeztunk, de csak 2 oraval indulas  elott lehetett becsekkolni - ez ido alatt kenyelmesen megvacsoraztunk. Gepunk idoben indult – mindossze 55 perces volt az ut. Idegenvezetonk – Viet-nek hivjak, ezuttal konnyu megjegyezni a nevet – es soforunk vartak rank, most egy szemelyautoval megyunk a kovetkezo par napban, nem pedig mikrobusszal mint Hanoiban. Szallodank is jol nez ki, szirmok voltak kiteritve az agyra es a mosdokagyloban. Holnap 8:30-kor jonnek ertunk, megyunk megnezni Hue es kornyeke fo latnivaloit.

            
            
            

No comments: