Sunday, May 17, 2015

PADI Junior OWD Buvar Tanfolyam Vizsga

Dani buvarkodassal Maltan ismerkedett meg es nagyon tetszett Neki - tobbszor is merult es eldontotte hogy majd O is megcsinalja a buvar vizsgat. Tavaly Horvatorszagban is voltunk buvarkodni amit ugyszinten nagyon elvezett - igy tavaly elkezdte a PADI Junior OWD tanfolyamot. Par hete megcsinalta az elmeleti vizsgat is, igy kovetkezet a nyilt vizi merules.

Az Echinger Weiher-ben tartottuk a merulest Jurijval ugyan ugy mint amikor en csinaltam a buvar vizsgat annakidejen. Az elso merulest csutortokon csinaltuk, ekkor kellet Daninak kulonbozo vizalatti feladatokat vegrehajtania mint peldaul a mask levetele es felrakasa viz alatt, alternative legzes, stb.

A fontos dolgok sikeres teljesites csutortokon az jelentette hogy tegnap johetett a vizsga utolso resze. Az idojarassal nagyon szerencsenk volt, szepen sutott a nap - bar a viz ugyan ugy 8 fokos volt (allitolag 12 fokosnal sohase melegebb). A vizsga utolso resze a stabilitasra es tajekozodasra koncentralt. A merules 50 percet tartott, a latasi viszonyok nem voltak mindig a legjobbak - de ennek ellenere minden nagyon jol sikerult es Dani megkapta a buvar engedelyet :)

     
     
     

2 comments:

Marianne said...

Well done Dani!

Nicholas said...

Thank you :)