Wednesday, November 12, 2014

Karpati borzaska

Melinda ujabb receptet talalt amit probaljunk ki - ezuttal "Kárpáti borzaska" csinaltnk. Az etelt altalaban nem szarnyas husbol keszitik, de par recept szerint csirkebol is lehet, igy mi csirkemellet hasznaltunk. Az elkeszites viszonylag egyszeru es gyors, es a hozzavalokbol se kellett semmi kulonos:

  • 4db nagyobb krumpli
  • 2db tojas
  • liszt
  • fokhagyma
  • so, bors
  • petrezselyem
  • tejfol
  • reszelt sajt

A krumplit apro reszelon reszeltem le - de legkozelebb nagyobb lyukon fogom csinalni hogy ne legyen tul pepes az egesz. A krumplihoz jott a tejfol, tojas, apritott petreyselyem es egyeb fuszerek. Az eredeti recept szerint vekonyan belisztezzuk a hust mielott bekenjuk a husokat a bundaval, de ezt csak az elso szelet husnal csinaltam - tapasztalat szerint jobban tapadt a bunda lisztezes nelkul. Miutan kisult, keves tejfollel es reszelt sajttal megszorjuk :)

Koritesnek rizst ajanlanak, de Melinda mondta hogy inkabb legyen Gorog salata - szerintem tokeletes valasztas volt es mindenkinek izellt az egesz vacsora :)

     

2 comments:

Marianne said...

nagyon guszta!

Nicholas said...

Finom volt, majd meg csinalok :)