Saturday, August 31, 2013

Rajna Kirandulas

Ma vegre sikerult kint a teraszon a Rajna folyon reggelizni - hetkoznap amikor egyedul vagyok soha se volt meg ra ido. Reggeli utan elindultunk Koblenz fele a Rajna partjan. Eleinte meg sutott a nap, de kesobb beborult - igy tokeletes kirandulo ido volt. A videk nagyon szep es rengeteg idot lehetne tolteni. Ut kozben rengeteg regi var talalhato a folyo mindket oldalan.

Elso var amit megneztunk az a Burg Rheinstein volt - ami csodaszep. Eddig rengeteg varban es kastelyban jartunk, de Melindaval egyetertettunk hogy talan ez volt a legszebb amit az eddigi 10+ ev alatt lattunk kulonbozo orszagokban. A szobakat es a berendezeseket sokhelyen megtartottak ami tovabb fokozta az elmenyt.

Ut kozben rengeteg kis falun mentunk at ahol megalltunk nezelodni, a legjobban Bacharach tetszett - rengeteg regi stilusu epulet, es termeszetesen egy var. Az egyik hangulatos kis etterembe megalltunk pihenni es enni/inni is egyuttal, nagyon hangulatos volt. Az utolso var amit lattunk a Burg Rheinfels volt - ebbol szinte alig maradt valami a haboruk utan - de a kilatas innen is csodalatos volt akarcsak a tobbi varbol a folyora.

Visszafele ugy gondoltuk hogy a folyo masik oldalan jovunk - igy atmentunk komppal. Vacsorara Melinda hamburgert szeretett volna enni - igy csakis a Cubo Negro johetett szoba ahol termeszetesen "Juicy Lucy"-t rendeltunk. Ismet nagyon finom volt es bosegesen taplalo volt. A szallodafele setaltunk egy keveset, majd beterunk a Sausalitosba par esti cocktailer :)

      
      
      
      
     

2 comments:

Marianne said...

this castle has a real character

Nicholas said...

Was one of the best ones we have ever seen!