Saturday, December 22, 2012

Samsung 46ES6300 - LED 3D Smart TV

Samsung 46ES6300 bemutato proba es teszt, Samsung 3D TV teszt, Samsung Smart TV teszt.
A regi Sony TV egy ideje elegge nehezen kapcsolt be - volt ugy hogy 10 percig is eltartott. Hosszas keresgeles utan vegul a Samsung 46D6300 mellett dontottunk - egy karacsonyi elotti akcion pedi sikerult jo aron megvenni. Csutortokon erkezett meg amikor Mainzba voltam - igy csak tegnap este sikerult osszeszerelni. A TV fontosabb adatai:

  • 46 (116,84 cm) kepernyomeret
  • Full HD - 1920 x 1080 felbontas
  • 200 Hz Clear Motion Rate
  • 3D Hyper Real Engine
  • Ultra Clear Panel
  • Dolby Digital Plus, Dolby Pulse, SRS TheaterSound HD
  • DTS 2.0 + digitalis kimenet
  • Samsung Smart Tv es Smart Hub funkcio

A kicsomagolas es osszerakas gyorsan ment - viszont amig a regi kabeleket szetszedtem es kivalogattam eltelt egy kis ido. Gyerekek allandoan kerdeztek hogy mikor lesz mar kesz es mikor tudnak 3D-s filmet nezni. A TV beallitasa viszonylag egyszeru volt, a vezetknelkuli csatlakozas gyorsan ment - igy a szoftver frissites is. A Smart Hub-on rengeteg minden elerheto, meg kell egy kis ido hogy mindent kutapasztaljak. A 2D -> 3D konvertalas meglepoen jol mukodik, de az igazi elmenyt az eredti 3D-s filmek adjak - eddig ket termiszetfilmet szereztem be, a tenger vilaga egyszeruen csodalatos, olyan mintha az ember tenyleg buvarkodna. Daniek nagyon elveztek es allandoan kerdezik hogy meg milyen 3D-s filmek lesznek majd.

Ma delelott sikerult a NAS szerverrel osszekotni a TV-t, igy a kepeket es a hazi videokat is lehet teljes HD minosgben nezni. Sajnos Wifi-n egy kicsit akadozik a HD video, de vezeteken keresztul tokeletesen megy - valami megoldast majd kitalalok, par otlet mar van (Powerline megoldasban gondolkozok). Fel napi hasznalat utan nagyon elegedettek vagyunk - a kep tokeletes minden szempontbol - Melinda nagy oromere pedig van ujjabb jatek amivel tudok foglalkozni :)

           
  

2 comments:

Marianne said...

little bit technical but sounds great!

Nicholas said...

The TV is brilliant :)