Monday, August 13, 2012

Istria kirandulas

Ma csak 28 fok volt, igy gondoltuk hogy strandolas helyett elmegyunk kirandulni. A nap folyaman valamivel tobb mint 200 kilometert vezettunk. Eloszor Pazin-t neztuk meg - nem volt tul nagy szam. Lattunk egy kastely/var kinezetu epuletet egy sziklafalon - a kettot egy kotelpalya kototte ossze, ami sajnos csak delutan mukodott, pedig szivesen kiproabltuk volna.

Kovetkezo varos Motovun volt ami annak idejen egy kozepkori varos volt a 10.-11. szazadbol. A varos egy domb tetejere epult ahonnan a kilatas csodalatos volt. Termeszetesen gyerekek kaptak fagyit is mivel a homerseklet mar 30 fok felett volt. Utoljara a Hum "falut" neztuk meg, ami a Guinness rekord konyv szerint a vilag legkissebb telepulese. Igazat megvallva, annyira kicsi hogy egyik GPS se talalta meg a terkepen. Konnyen azert nem adtuk vel es sikerult megtalalni - igazan szep latvany volt a kb 4 utcabol allo falu.

Este 8 utan ertunk vissza a szallasra, mindenki kelookepen elfaradt, megehezett es megszomlyazott - igy elmentunk vacsorazi a kozeli etterembe. Lanyok termeszetesen Mis-Mas-t ittak es tintahalat ettek - mig en vegyes grill talat. Istvan rebdelt rakot ami kitunoen nezett ki (azt mondta hogy nagyon finom is volt) - legkozelebb en is ilyet fogok rendelni! Lassan megyunk aludni, 7 ora mulva ebreszto - megyunk egesznapos hajokirandulsra, a hajo reggel 8-kor indul...

Pazin   Pazin      Pazin  
         Motovun  
Motovun      Motovun     
Hum   Hum Croatia   Hum Croatia      Hum Horvatorszag
Hum Horvatorszag           

No comments: