Tuesday, August 30, 2011

Grotta del Vento es kornyeke

Tegnap amikor Lucca-ban jartunk talaltunk egy prospektust amin rengeteg kornyekbeli latnivalorol irnak. Mai napra ki is neztuk az egyik fo latnivalot - egy cseppko barlangot ami 40 kilometerre van a szallasunktol. Gondoltuk hogy kb fel oras lesz az ut - de mivel rengeteg keskeny szerpentin volt, igy majdnem egy oras lett volna az ut - ha nem allunk meg utkozben nezelodni.

Eloszor ahol megalltunk az Calomini volt - a falu meg a 11. szazadban epult. Nagyon hangulatos kis falu, par meredek es keskeny utcaval, a tetejerol pedig gyonyoru kilatas. Innentol kezdve a szerpentin egyre keskenyebb lett, legtobb helyen nem is fer el egymas mellett 2 auto - Melinda nagyon elvezte! A cseppkobarlangban az 1 oras turat valsztottuk - a barland rendszer mindossze 4.5 km, igy a legszebb reszeket sikerult megnezni.

Hazafele megalltunk meg Fornovolasco faluban ami a tabla szerint a 12. szazadban jott letre. Utoljara meglatogattuk a Colomini kolosotor amit egy sziklfal melle es ala epitettek. Az elso szerzetesek meg a 7. szazadban koltoztek be kissebb kunyhokba, mig a ma lathato epulet a 18. szazadban keszult el. A templom belulrol nagyon szep - mig a mellette levo kapolna teljesen benyulik a szikla ala.

           
           
         
           

No comments: