Monday, January 17, 2011

Fozocske

Ma delutani/esti program egy fozocske ora volt –bevittek Hoi An ovarosaba es ott talalkoztunk egyik wellness szalloda foszakacsaval. Eloszor korbevitt minket a piacon es kozosen megvettuk a vacsorahoz valo alapanyagokat; fuszererek, hus, hal es zoldseg. A piactol csonakkal menttunk a szallodaba, jo fel ora volt a folyon. Erkezesunk utan kaptunk rendes szakacs ruhat, amig oltoztettek addig megmostak a zoldsegeteket es elokeszitettek az alapanyogokat.

A foszakacs eloszor elmagyarazta hogy 3 kulonbozo talat fogunk ma elkesziteni – tavaszi tekercs, salata rakkal es disznohussal, valamint sulthal. Zoldsegek apritasval kezdtuk, majd jott a hus – jo eles a kesuk, ugy lehetett vele vagni a zoldseget es a hust mint a vajat. Amig a tavaszi tekercseket gyartottuk (ugyan olyan rizs papirbol keszul mint amit Melinda csinalt a nap folyaman) addig a hal szepen fott. Az egesz fozocske majdnem 2 orat tartott, a vegen a foszakacs segitsegevel szepen feldiszitettuk a tanyerokat is. Nagyon finomat foztunk, boseges vacsorank volt. A vegen oklevelet is kaptunk, valamint a recepteket hogy otthon is kiprobalhassunk :)

Ruhaink is elkeszultek, de olyan szepen osszehajottak es becsomagoltak hogy majd csak Munchenbe vesszuk fel fenykepezes miatt legkozelebb. Holnap reggel haladunk tovabb delnek :)

            
            

2 comments:

Marianne said...

The kids & I loved these pictures!

Nicholas said...

It was excellent and great fun, hopefully can recreate back in Germany :)