Friday, September 2, 2016

Bali kirandulas - Munduk vizeses es Bedugul templom

Ma ismet voltunk kirandulni, reggel fel 10-kor indultunk, utkozben rengeteg teraszos rizsfold mellett haladtunk el, majd megalltunk egy kave es fuszer ultetvenynel korulnezni. Termesztenek abebr levelet, szegfuszeget, vanilliat, fahejjat es meg sok mas helyi fuszert kave mellett. A legerdekesebb kavetermek - es egyben a legdragabb - valami vadaszgoreny szerul allat kavebogyokat eszik, majd emesztes nelkul kiszarja, es ebbol keszitenek kavet....

A kovetkezo allomasunk a Munduk vizeses volt - kozel 1 kilometeres ut vezet hozza az erdon keresztul - kozel se volt olyan veszen mint amikor Hondurasban neztunk vizesest dzsungle tura kereteben.

     
     

Utunk ezutan az "iker" tavak fele vezetett - idefele ut elhaladtunk mellette - majd a Bedugul templom ami az egyik to partjan talalhato. A to es a templom ugy 1,500 meter magasan van, igy elegge paras volt a levego. Az is latszott hogy ez az egyik fo kirandulo hely Balin, nemcsak rengetegen voltak - de a belepo ara is tukrozte, kb 2 EUR volt (1 EUR-nal tobbet meg eddig sehol nem fizettunk). A kert es a partszakasz csodalatos.

     
     

No comments: