Wednesday, October 22, 2014

Hazi lasagne recept

Dani kitalalta hogy a hetvegen lasagne-t egyunk, e ne olyat mit venni szoktunk, hanem csinaljunk hazit. Melinda talalt egy jo receptet - vasarnap pedig elkeszitettem. A recept alapjan 140 perc elkeszitesi ido kellett, ami nem is tevedett olyan sokat. Menet kozben a receptet kicsit atalakitottuk - de legkozelebb megint beviszunk par egyedi valtozast. A recept:

A husos raguhoz:
  • 500 gramm vegyes daralkthus (sertes es marha)
  • Hagyma
  • Fokhagyma
  • Par szem paradicsom
  • 200 gramm suritett paradicsom
  • Par aproravagott sargarepa
  • Fuszerek izlesz serint - so, bors, kakukk fu, oregano
  • Olivaolaj
A hus ragut az ember ugy keszite el mint ha milanot csinalna, de joval tovabb tart a fozese hogy a repa megpulohjon. Ha esetleg a le elfo, vizzel lehett apprankent potolni. Ha elkeszult a husos ragu, besemellet keszitunk 1 liter tejbol - termeszetesen soval, borssal es szerecsendioval. A lasagne epetesi 5 reteg tesztabol keszult, minden reteg tesztara besemell, hus majd reszelt sajt kerult - kiveve az utolsora amire csak besemell es reszelt sajt kerult (amibol ugy 1 kg fogyott el - kicsit kaloriaszegnyre sikerult).

A recept legerdekesebb resze az volt hogy legkeveres nelkul kell sutni 50-60 percig - amit nem igazan ertettem hogy miert, de kovettem az utasitast. Elvileg sutes utan 1-2 orat pihentetni kell, de mit ezt nem vartuk ki - igy is nagyon finom lett :)

     

1 comment:

Marianne said...

looks delicious