Friday, August 9, 2013

Gozo kirandulas - Xewkija, Gharb, Ta Pinu es Marsalforn

Mai napot Gozo felderitesre hasznaltuk - a het elejen mar voltunk megnezni Victoriat, igy gondoltuk hogy korulnezunk a sziget tobbi faluaiban is. Eloszor Xewkija-t neztuk meg, itt talalhato a Xewkija-rotunda ami Gozoban szinte mindenhonna lathato - ez Europa harmadik legnagyobb domja es helyi mezskobol epult 20 ev alatt.

Ghrab egy nagyon pici falu, de termeszetesen itt is van par templom es bazilika amit megneztunk - az utcak ugyszinten nagyon keskenyek. A Ta Pinu bazilika viszont Gozo legfontosabb vallasi helyszine. A Ta Pinu-I Miasszonyunknak csodas gyogyhatast tulajdonitanak - szamtalan felajanlas tanuskodik arrol hogy az imak meghallgatasra leltek.

A nap vegere marad Marsalforn es az obol - amit az utikonyvek szerint igazi turasta kozpontnak emiltenek es egy kicsit Xlenidhez hasonlitjak. Marsalforn ugyszinten televan ettermmel az obolben, de a strand es a kilatas kozel se olyan szep mint Xlendi ahol tegnap voltunk vacsorazni. Ennek ellenre jol telt a napunk es valoszinuleg visszamegyunk egyik este vacsorazni.

     
     
     

2 comments:

Marianne said...

lovely, I hope you had a meaningful pray!

Nicholas said...

We will see!