Wednesday, July 24, 2013

Lenovo ThinkPad Helix Teszt es Velemeny

Lenovo Helix, Lenovo ThinkPad Helix, Helix review, Helix test, Helix Teszt.
Par honapja kaptam egy Lenovo ThinkPad Tablet 2 gepet, ami kellemes meglepetes volt, de ugyanakkor nem tudja helyettesiteni egy rendes laptop munkajat. Ezuttal a cegnel sikerult szereznem egy Lenovo ThinkPad Helix gepet amit par hete kaptam meg. Maga a gep egy Ultrabook hibryd/convertible - a kepernyoje leveheto es tablet formaban hasznalahto, de ugyanakkor van rendes billentyuzete ami rendes laptopa alakitja at a gepet plusz akkumlatorral. Ezenkivul a tablet reszt forditott modban is lehet hasznalni, ugymond prezentacios modban. A gep fo adatai:

  • Kepernyo: Full HD 11.6" (1920 x 1080) Multitouch IPS
  • Suly: 830 gramm tablet, 1,670 gramm komplett
  • Tarhely: 256 GB SSD
  • Memoria: 8 GB
  • CPU: Intel Core i7
  • Kapcsolatok: Wi-Fi (802.11a/g/n), Bluetooth 4.0, UMTS, NFC
  • Camera: Elso es hatso 720p HD - elol es hatul
  • Portok: Full-size USB 2.0, Full-size USB 3.0 Mini HDMI, Fulhalgatto

Mondanom se kell hogy az Intel Core i7 es a 8 GB memorianak koszonhetoen nagyon gyors a gep. A regebbi X220 laptopom is elegge gyors volt amikor kulonbozo Excel modelleket futtattam rajta, de a Helix egy teljesen mas vilag. A tobbi program es alkalmazas is gond nelkul fut - az ember nagyon hamar megszokja hogy a billentyuzetet es az erintokepernyot egyszerre hasznalja, bizonyos feladatok igy gyorsabban elvegezhetoek (pl formok kitoltese).

     

A Windows App store tovabbra se nyujt tul nagy elmenyt - de szerencsere letezik egy BlueStacks nevezetu Android Player, ami tokeletesen fut. Egyedul egy Google accountra van szukseg, es ha mas gepen is hasznalja az ember a Google App storet, akkor automatikusa szinkronizalnak a programok. Angrybirds, stb igy tokeletesen fut a Win 8 pro gepen.

Osszegezve nagyon tetszik a gep, egy remek laptop - de tablet formaban is tokeletesen tudom hasznalni ha nincs kedvem az egeszet cipelni. A tablet akksi 4-6 orat bir ki (teljesitmenytol fuggoen), mig a billentyuzettel egyutt 8-10 orat. A tervezok jol osszeraktak - talan egy kritika lehet - a monitort nem lehet teljesen hatra hajtani es a nehezebb table miatt kicsit billenyekeny az ember combjan (top heay), de ez abszolut nem zavar egy ido utan es hamar meglehet szokni, igy megtartom a Lenovo Helix-et mint alap gepet :)

     

No comments: