Monday, July 23, 2012

10. hazassagi evfordulo - Tiroli hosszuhetvege

Anyutol kaptunk egy hosszu hetveget a 10. hazassagi evfordulonkra - a szallodank az Alpenhotel Weitlanbrunn volt ami egy 4 csillagos all inklusive hotel. Pentek reggel indultunk 10 fele, az ut siman ment - de ut kozben par latvanossagot megneztunk is csak keso delutan erkeztunk az olasz hatarhoz. A vacsorat erdekesen oldottak meg, az eloetel bufe modra volt - nekem a sonkas tal testszett nagyon -  majd a tovabbi negy fogast menubol lehettt valasztani. Vacsora utan jol esett egy kis seta, igy korluneztunk a faluban, talaltunk par igen erdekes kertet is.

           
Alpenhotel Weitlanbrunn           

Sajnos az idojaras elorejelezes nem volt tul jol szombatra ami be is jott, reggel szakadt az eso. Igy a delelottet medencezessel toltottuk, igen hangulatos alkitottak ki. Tovabb kiserleteztem a fenykepezogeppel, probaltam fel vizalatti kepet csinalni - ami vegul sikerult. A recepcion azt mondtak hogy delutanra kisut a nap, igy del fele elmentunk kirnadulni. Gondoltuk hogy megnezzuk a kornyezo hegyeket, de az eso csak nem akart abbamradni. Ez azert nem akadalyozott meg hogy par falut megnezzunk - a vizesesek is folytak rendesen.

Delutan vegul 5 fele kisuotott a nap - ami nagyon jol jott mivel pont ekkor erkeztunk az Asslingi Wildparkhoz. A vadaspark ugy 1,400 meter magason van - a legjobban a vadmacsakak tetszettek. Par ora alatt korbejartuk, igy rendesen elfaradtunk a nap vegere. A vacsora ezuttal onkiszolgalao volt, Melinda megkostolta a halaszlevet is - ami elmondasa szerint egesz jo volt, csak par Magyar fuszer hianyzott belolle. Nekem a hatalmas sajt tal tetszett :)

   Alpenhotel Weitlanbrunn      Alpenhotel Weitlanbrunn  
           
           
Wildpark Assling   Wildpark Assling   Wildpark Assling     
           

Tegnapi reggel kodre ebredtunk - de mire befejeztuk a reggelit mar szepen kisutott a nap. Hazafele igy megalltunk Lienzben korulnezni - eloszot a helyi kastelyt neztunk meg. Mivel szepen sutott a nap es viszonylag meleg is volt, igy felmentunk uloliftel hogy setaljunk egyet es megkeressuk a terkepen jelolt tavat. Jo fel ora barangolas utan meg is lett. de inkabb banyato kinezete volt. Viszont a kilatas fentrol gyonyoru volt.

A hegyen van egy hatalmas bob palya is - Osttirodler - ami 2.7 km hosszu es jo 5 percig tartott lerni. Melinda kifejezetten elvezte amikor a kanyarokat fekezes nelkul vettuk be - az atlagsebessegunk 36.45 km/h volt. Az idojara tovabb valtozott hazafele, az egyik alagut elott teljesen beborult es elkezdett szakadni az eso es lehult a levego 8 fokra, ami nem is volt meglepo hiszen 1,625 meter magason voltunk, par szaz meterrel magasabban pedig lehetett latni hogy ho esett.

A hetvegen nagyon jol ereztuk magunkat es gyorsan eltelt - kar hogy szombaton nem sutott olyan szepen a nap mint ma reggel (abszolut nem meglepo mivel hetfo reggel van es kezdodik a het) - igy megnezhettunk volt a Grossglocknert is. Sebaj, majd megnezzk maskor a gyerekekkel egyutt :)

Lienz kastely      Lienz Osttirodler   Lienz   Lienz Castle
           

No comments: